Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Chickpeas band gör spelningar i Jämtland

De har varit ute på tågturné två gånger. Nu planerar de för en fjällturné. Snart spelar de i Jämtland.

Medlemmarna i the Chickpeas band värnar om miljön. Därför frågade de SJ om de ville sponsra deras turné 2012. Det ville de, och bandet reste med tåg landet runt för att spela på perronger, i byar längs järnvägen och i kafévagnar på tåget. Turnén upprepade de i somras.

Nu är de ute på en miniturné. Lina Larsdotter, som sjunger och spelar gitarr i bandet, kommer ursprungligen från Ånn. Där spelar de 15 mars på Ånns värdshus. Innan det spelar de på Gamla Tingshuset och 14 mars gästar de Åre bageri.

– Det ska bli väldigt roligt att komma hem, som vanligt. Det ska bli kul att få spela i Östersund också, det är första gången vi gör det, säger Lina Larsdotter.

Hon och hennes bandkamrater träffades i Piteå där de alla har läst eller läser på musikhögskolan. De bildade the Chickpeas band 2010. De har under åren släppt ett par EP:s och planerar att släppa ett par nya singlar under våren som kommer. Deras intresse för miljön gör att de tvivlar på om de ska ge ut någon skiva framöver.

– Att trycka upp fysiska säker känns så där, säger Lina Larsdotter.

I stället släpps allt digitalt, och i omgångar. The Chickpeas band spelar musik som någon gett namnet "scandicana".

– Det finns nog som genre, men det var någon som satte den genren på oss och vi tyckte att det kändes klockrent. Det är nog blandningen av bluegrass, blues och pop som gör det, säger Lina Larsdotter.

I sommar blir det ingen tågturné, bandet vill pröva något nytt. En fjällturné är under planering, hur och när den ska inledas är dock oklart.