Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Fooo: "Skitkul att komma till Östersund"

För drygt ett år sedan kom de från ingenstans, var förband till Justin Beiber och tog Sveriges tonårshjärtan med storm. Killarna i The Fooo har gått rakt upp mot toppen och på lördag spelar de på Stortorget.

Bandet som består av Oscar ”O.G” Molander och Oscar Enestad, båda födda 1997, och Omar Rudberg och Felix Sandman, födda 1998, sattes ihop av Artist House Stockholm.

Med en stereo, coola moves och sång startade deras karriär på gatorna i Stockholm när de spelade in videon till låten ”Kangaroos”. Det blev en Youtube-succé med över 900 000 tittningar och bara några veckor senare gjorde de debutframträdandet i Globen som förband till Justin Bieber.

Med hit efter hit och proffsig dans åt det akrobatiska hållet har The Fooo blivit mångas favoriter.

ÖP fick ett snack med Felix Sandman som bara några dagar innan kommit hem från en tre veckor lång vistelse i Los Angeles i USA tillsammans med resten av The Fooo. När de landade på Arlanda rapporterade tidningarna om kaos från skrikande tonårstjejer – från skrikande Foooers.

– Vi möttes av massa fina fans. Några hade väntat på oss i fem dagar. Det var väldigt glada och kärleksfulla, säger Felix.

– Man vänjer sig aldrig. Det kommer som en överraskning varje gång.

I sommar gör de fem framträdanden i Sverige.

– Vi spelar på några festivaler. Sedan ska vi hålla inne på det och börja repa inför vår nya konsert på Skansen 13 augusti. Man får se ett litet smakprov inför den konserten under festivalerna.

Ni spenderar mycket tid tillsammans, är ni alltid sams?

– Det är vi! Vi är som bröder. Vi har det skitbra tillsammans och tar hand om varandra.

Ni har aldrig varit i Östersund tidigare, vill ni hälsa något till fansen här?

– Vi tycker det ska bli skitkul att komma till Östersund och träffa nya Foooers. Vi jobbar hårt för att det ska bli en upplevelse för dem och vi hoppas att så många som möjligt kommer!

Vad kan vi vänta oss inför Storsjöyran?

– Explosion! Alla ska komma dit med partystämning, shouta och dansa till musiken. Kanske det blir lite naket också, vem vet...?