Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Prodigy – en publikfest

Tanken om The Prodigy är att de bara har en låt värd namnet. Men så sitter man på en förfest någonstans och någon föreslår dem på spellistan. Och låt på låt strålar ut och eggar upp ens sinnen till max. "Firestarter". "Smack My Bitch Up". "Invaders Must Die". Och så vidare, och så vidare.

Alla dessa låtar spelar The Prodigy på stortorget medan Storsjöyran 2014 sakta seglar ner mot sitt slut. Eller peppras ner av de mest ettriga trummor som hörts eka på en sådan ljudvolym i denna stad.

På DJ:ns dator står det i röda tejpbokstäver: "TAKE ME TO THE HOSPITAL". Och The Prodigy gör allt för att uppfylla den önskan. Fötterna i kaklet, och det.

Det vi har, över hela stortorget, är Yrans största publik. Och alla hoppar, snurrar, dansar, flänger runt som vettvillingar. Vakterna tvingas gå i skallgångsled för att inte allt ska braka åt fanders. Men här framstår också en viktig åtskillnad: mellan en bra konsert och pirret som skapas bland publikmedlemmarna. För The Prodigy framför i all ärlighet en rätt medioker konsert. Enformig och enbart skenbart energisk. Det hela är egentligen en rätt oinspirerad tillställning. Men publiken? Festivalens bästa.

• Stortorget

• 01.00

Betyg: 3/5

Läs direktrapporteringen från konserten i efterhand

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014