Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thilda Persson ny Edwall-stipendiat

Allan Edwall-stipendiet för 2014 tilldelas musikern, låtskrivaren, textförfattaren, konstnären, illustratören och handarbetaren Thilda Persson.

Stipendiet på 10 000 kronor överlämnas som vanligt på Trettondagen 6 januari i Folkets Hus i Hissmofors, då Thilda kommer att sjunga nya sånger.

Dessutom blir det teater hämtad från Edwalls skapelse Brunnsgatan 4, pjäsen "Född ond", skriven och regisserad av Martina Montelius med Ewa Fröling och Johannes Brost i huvudrollerna.

25-åriga Thilda är uppvuxen i Östersund och har även bott i Stugun och Ås. Hon har studerat på Östersunds Konstskola och Birka Folkhögskola där hon studerade fiol på folkmusiklinjen.

Thilda har bland annat framträtt på Storsjöyran och Fotografiska museet och gjorde en husvagsnsturné genom länet i somras.

Just nu studerar hon "färg, form och hantverk" vid Nyckelviksskolan på Lidingö och tänker söka vidare till Konstfack och Rockmusiklinjen i Stockholm

Stipendiekvällen och förställningen 19.00 tisdagen 6 januari är redan utsåld, så arrangörerna har redan beslutat sätta in en extra föreställning 15.00 samma dag och med samma innehåll, vilket innebär att Thilda kommer att få ta emot sitt stipendium två gånger samma dag...