Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas Andersson (C): Frisktalet måste öka

Sjukskrivningstalen är höga i Jämtlands län och det är nödvändigt med en långsiktig strategi för att vända trenden så att frisktalen ökar.

Det anser Thomas Andersson (C), ledamot i landstingsstyrelsen och gruppledare i fullmäktige, och han har nu lämnat in ett initiativärende till styrelsen där han föreslår att en långsiktig utvecklingsplan tas fram för att minska sjukskrivningarna. "Trenden har varit att allt fler sjukskrivs och detta är mycket allvarligt", skriver han. Vad beror det på och varför ökar vissa sjukdomar i vår region? Det måste göras en analys av varför så många är sjuka och hur sjukskrivningsprocessen fungerar i praktiken, anser Thomas Andersson.

Hans förslag innebär att Jämtlands läns landsting tar fram en långsiktig utvecklingsplan i samråd med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Syftet är minskade sjukskrivningar och ett ökat frisktal.