Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thord Jonsson imiterar Tommy Nilsson i TV3

Thord Jonsson, sångare i coverbandet Smalare än Thord, är aktuell i TV3:s nya program ”Copycat singers”.

Programmet går ut på att ett antal personer får härma en kändis medan en jury, som sitter med ryggen mot sångarna, ska avgöra vem som är mest lik originalet. Grejen är bara att originalet är med på scenen och sjunger tillsammans med de som härmar honom eller henne.

Thord Jonsson ska härma Tommy Nilsson.

– Det var redaktionen som ringde upp mig och lobbade för att jag skulle vara med. De hade hört att jag spelade i ett coverband och att jag ibland imiterade Tommy Nilsson, säger Thord Jonsson.

Det var nära att han tackade nej till programmet, men efter att ha sett ett pilotavsnitt, där Carola medverkade, ändrade han sig.

– Det var ett skitkul program. Jag var emot det först för jag tycker att det finns så många sådana där skitprogram på tv och jag vill inte vara med på något trams. Men det här var heller inte någon tävling utan mer på skoj.

Programmet har premiär i morgon och några söndagar framöver kommer tv-publiken kunna se stjärnor som Pernilla Wahlgren, Nanne Grönvall, Tommy Nilsson och Lasse Berghagen bli imiterade av mindre kända personer.

De som imiterar kommer alltså sjunga tillsammans med originalet.

– Tommy Nilsson kan aldrig åka ut, men det kan lika gärna vara så att juryn tycker att det är han som låter minst likt originalet, säger Thord Jonsson.

Att låta som just Tommy Nilsson är inte helt lätt, tycker Thord Jonsson.

– Han har en speciell röst, den är både kraftig och mjuk på samma gång, och tonsäker. Han har så mycket i sin röst att det är svårt att sjunga som honom, men det var för jäkla kul.

Det är inte första gången de två sångarna möts på en scen.

– Vi spelade in en liveplatta på Cirkus i Stockholm en gång och då hyrde vi in Tommy Nilsson som gästartist. Han skulle inte göra något, bara gå över scenen medan jag härmade honom. Han tyckte det var så kul att han ställde upp gratis.

Thord Jonsson kommer från Höglunda i Ragunda men är sedan 25 år tillbaka bosatt i Stockholm.

Som ÖP berättat tidigare ska även två andra jämtlänningar vara med i programmet. Curt Jonsson, Ica-handlare från Svenstavik, ska härma Lasse Berghagen och Berit Andersson från Hackås ska härma Nanne Grönvall.