Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidig julafton i Hosjöbotten

Nyligen fick boende i Hosjöbotten el draget till sina bostäder. Nu har de fått kaffebryggare, mikrovågsugnar och julbelysning av organisationen Ladda Sverige.
– Det är ett fint plåster på såren efter alla år av helvete, säger Daniel Persson.

Det har dragits elkabel till Hosjöbotten i somras och äntligen fick de boende tillgående till el. För att fira det har branschorganisationen Ladda Sverige samlat ihop hushållsapparater från lokala företag. Dessa skänktes i tisdags till de boende i Hosjöbotten.

– De kom med ugnar, lampor och kaffebryggare. Tidigare har folk här fått koka kaffe på spisen, säger Daniel Persson.

Just julbelysning har inte varit högprioriterat i Hosjöbotten tidigare eftersom elförbrukningen skulle hållas nere, men nu blir det ändring på det.

– Nu ska vi också kunna få samma julstämning som alla andra, säger Daniel Persson.

Han tycker att det bästa med att ha el indraget till huset är att allt inte behöver planeras så exakt. Det går att duscha och köra tvättmaskin samtidigt. Och alla känsliga elprodukter som datorer och kyl får betydligt längre livslängd.

– Det är ett betydligt enklare och lättare liv nu, säger Daniel Persson.