Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidspress på jobbet

Tänk att du ska göra samma jobb som tidigare – men plötsligt får mindre än 70 procent av tiden på dig.

Det ingår i Eric Mosleys förutsättningar när han gör sitt första proffsår i Jämtland.

35 sekunder tidigare, 24 sekunder nu.

Som spelfördelare har Eric Mosley betydligt mindre tid på sig i Sverige än han är van från college.

Skottklockan blir förstås en av de första detaljerna som dyker upp, när vi pratar skillnader mellan collegebasket i USA och proffsspel i Europa.

– Det betyder att man behöver få upp bollen i anfall snabbare. Visst, det är elva sekunder, men jag tycker inte skillnaden är så stor. Även om man har 35 sekunder på sig på college så använder knappt något lag 35 sekunder varje gång, säger Eric Mosley till Sporten.

– College handlar mer om fysik och power. Här betyder skicklighet mer. Det verkar vara den största skillnaden.

Han har fått känna på svenska ligan i tre seriematcher – tre matcher som varit upp och ned för Jämtland och Eric Mosley.

Försvaret har inte varit något att hurra för i Jämtlands två förluster, med 100 poäng insläppta mot Borås och 111 i Uppsala senast. Bättring kommer att behövas när svenska mästarna Södertälje kommer på besök fredag kväll.

– Vi kommer inte att vinna något med sådana siffror. Alla lag här verkar sätta mycket screens, och då är det viktigt att kommunicera bra i försvarsspelet så att vi agerar tillsammans. Vårt försvar kommer att vara nyckeln till segrar, säger 22-åringen (fyller 23 senare i höst).

Ännu har hans offensiv märkts mera än defensiven. I segern mot LF kom fina 27 poäng från Mosleys händer, merparten i andra halvlek.

– Mitt skott kändes riktigt bra i den matchen, säger Mosley, som har en hälsning till fansen.

– Jag har stort självförtroende i mitt skott och kommer att fortsätta skjuta.