Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiggarna en skam för EU

Annons

En fråga till oss alla: Hjälper vi de romska tiggarna från Rumänien och Bulgarien bäst genom att ge dem en tia eller tjuga när vi passerar butiksdörren?

Eller när kyrkan och kommunen lovar att ingen ska behöva frysa ihjäl i vinter i Östersund och ordnar tillfälliga sovplatser, men vad händer de kommande vintrarna? Det här är bara början om vi ser till trenden i övriga Europa!

Är det inte en förfinad form av konstgjord andning för att lätta våra samveten? När vi vet att grundproblemet finns i deras hemländer där romerna är förföljda medborgare i sitt eget land.

Det här är en fråga på EU-nivå – bägge länderna blev medlemsstater 2007 men kom helt i skymundan när finanskrisen slog till 2008 då det i första hand gällde att rädda Eurovalutan!

De två nya medlemsstaterna kom i kläm för att få ta del av struktur och sociala fonder.

Vad ska vi förvänta oss av våra egna valda EU-parlamentariker? Det är väl en fråga för de invalda i allra högsta grad, att jobba för mänskliga rättigheter även för tiggare på EU-nivå.

Det är en skam att EU-medborgare ska behöva sitta och tigga framför butiksdörrar år 2014!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel