Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tilde fick svar från statsministern

Regeringen vill minska miljöpåverkan genom att lägga mer pengar på forskning som kan ge ny teknik. Det skriver statsminister Fredrik Reinfeldt i ett svar till Tilde Zetterström, 11 år, i Bruksvallarna.

Tilde Zetterström tycker att alla ska vara rädda om miljön och att man borde dra ner på alla farliga utsläpp. Därför satte hon sig ner och skrev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Och svar fick hon där statministern som tackar för brevet och tycker det är bra att hon engagerar sig i miljöfrågor. Fredrik Reinfeldt påpekar även att regeringen tycker att miljöfrågorna är viktiga.

Fredrik Reinfeldt skriver att regeringen arbetar för att vår miljöpåverkan ska minska. Bland annat genom att lägga mer pengar på miljöforskning och att utsläppen från bilkörning och transporter ska minska. Det ska vara billigare att köpa en miljöbil och i bensin och diesel ska det blandas ned mer biobränsle för att minska koldioxidutsläppet. Det ska även löna sig att tanka klimatsmart.

– Bra att jag fick svar, det gäller att agera snabbt annars kanske det är försent, säger Tilde.

Blev du förvånad när du fick svar på ditt brev?

– Kanske lite, men det var kul att han svarade. Och han tyckte ungefär som mig, så det är bra.

Hon tycker att allt för många människor inte riktigt förstår hur miljön påverkar klimatförändringarna.

– Se bara på isbjörnarna som är så fina. Den globala uppvärmningen gör ju att de riskera att dö kring Arktis, säger Tilde.

Hur kom du på idén att skriva till statsministern?

– Egentligen skulle jag städa mitt rum, men kom på att jag skulle skriva ett brev i stället och då blev det till honom.