Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till alla bilister i Östersund – ni kan inte köra!

, enligt mig själv ganska hyfsad bilist. Har haft mitt körkort i snart nio år nu och har aldrig råkat ut för någon större incident. Mest på grund av att jag är väldigt uppmärksam i trafiken. För i dagens Östersund så måste man passa sig har jag upptäckt. Folk struntar i högerregeln, använder inte blinkers vare sig i korsningar eller i rondeller, gör de mest idiotiska omkörningar och så vidare, och så vidare. Jag kan räkna upp mycket, mycket mer.

Har flera gånger där jag bor varit nära att krocka då det struntas i högerregeln som gäller efter hela gatan. Ibland hoppas man på att bussen ska braka rätt ut någon gång och drämma till dessa så de får sig en tankeställare om vad de håller på med. Mitt förslag är att alla som tog sitt körkort i Östersund innan rondellerna byggdes ska få göra om det.

totalt! Jag har haft körkort i 22 år, så rondeller fanns inte i Jämtland när jag tog körkortet, men jag har hela tiden hållit mig uppdaterad när det gäller trafikregler. Är nu inne på mitt andra barns övningskörning och tycker att det är för djävligt att man inte i detta län kan köra bil på ett bättre sätt!

Hur ska man kunna förklara för sitt barn att det många gör i trafiken inte skulle få dem godkända för körkort i dag? Jag skäms att erkänna det men det är en bedrövlig kunskapsbrist bland trafikanterna i Östersund med omnejd. Konsekvensen av detta är att man aldrig kan känna sig säker när man är ute och kör, det räcker ju föga att lita på sig själv i detta län.

Nej skärpning, ta en funderare alla till mans och kvinns och börja respektera de trafikregler vi har i detta land! Tänk på att det finns unga som försöker lära sig att hantera bilar på ett korrekt sätt och föregå med gott exempel!

Idén på att ompröva sitt körkort är en lysande idé.