Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillämpningen skiljer sig från övriga län

Lagen tillämpas olika.

I Västerbotten görs ingen skillnad på om det rör sig om älgjakt eller småviltsjakt. I båda fallen beviljas sökt dispens om läkarintyg lämnas och behovet av terrängfordon bedöms nödvändigt.

Annons

– Ja, så är det. Vi gör ingen principiell skillnad i vår bedömning. Men jag vet att det skiljer mellan länen i den bedömning som görs när det gäller dispensansökningarna, bekräftar Joacim Jacobsson, handläggare av dispensärenden om terrängkörning och jakt på länsstyrelsen i Västerbottens län.

Hanna Wallén, handläggare vid länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtlands län, anser att man i Sven O Svenssons fall följt de riktlinjer från 1990 som ska tillämpas när dispensansökningar av det här slaget ska behandlas.

– Det är alltså ingenting nytt som styrt beslutet, säger hon.

Men samtidigt lämnar hon nu dörren på glänt för en omprövning av beslutet.

– Vi kan ha missuppfattat hans ansökan och kommit att behandla den som om den bara avsåg älgjakt. Nu vet vi att han även avsåg småviltsjakt. Vi håller därför på att utreda ärendet på nytt samtidigt som vi gör en allmän översyn av hanteringen av dispensfrågorna, säger Hanna Wallén.