Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka till rötterna

Johan Dahl spelade Storsjöcupen som liten grabb i IFK. Det gav mersmak. Nu är han tillbaka med sitt Sigtuna – som tränare.
– Jag minns det som sommarens höjdpunkt, det var det definitivt, säger Johan.

Johan Dahl är född och uppvuxen i Jämtland, och spenderade sina fotbollsår i IFK Östersund och Frösön. Efter en kortare sejour i USA och spel på college hamnade han i Sigtuna. Där är han tränare för Sigtunas P12, som just nu gör sin första Storsjöcup. Johan Dahl minns cupen med glädje, och det är en av anledningarna till att laget nu deltar i cupen.

– Man minns det här med att det alltid var bra väder, och det är ju inte vanligt för Östersund. Just alla de här matcherna och lagen som kom från olika ställen och det var spännande, berättar Johan.

Sedan Johans tid har cupen givetvis vuxit, och han är imponerad över den organisation som Storsjöcupen har och det positiva bemötandet de fått från funktionärer och övrig personal.

– Den organisation som finns här jämfört med andra cuper som vi har varit på är ju exemplarisk. Vi tycker att det är jätteroligt allihopa och det finns mycket roligt utanför fotbollen. Jag måste säga att all personal i cupen är jätteroliga att ha att göra med, alltid glada och alltid positiva.

Varför tror du att det är så få lag från stockholms-trakten och söderöver som kommer hit?

– Det finns så många cuper runt mälardalen, så man väljer nog logistikmässigt att åka till en sådan cup. Men vi valde att åka ifrån det, för att inte ha så mycket föräldrar runt omkring som orosmoment. Det gör att killarna lär känna sig själva och varandra på ett annat sätt. Man lär sig att ta hand om varandra när mamma och pappa är borta. Här får vi en hel vecka och det sammansvetsar grabbarna på ett annat sätt.

Kommer ni komma tillbaka nästa år ?

– Vad säger ni grabbar? frågar Johan

– Ja, lätt! svarar killarna i kör.