Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillsammans kan vi skapa ett bättre land

Det är 2014 och Sverige går till val. När vi Socialdemokrater samlas till första maj i år har övertygelsen om att vi kan skapa ett bättre land för alla aldrig varit så stor.

Problemen i samhället är många men inget är svårare än att vi tillsammans kan lösa dem. Tillsammans kan vi se till att samhället är starkt nog att ge jobb, utbildning och välfärd åt alla människor.

Vi kan minska klyftor och se till att framtiden är ett hopp, inte ett hot. Med politiken som medel är det här ingen utopi, det kan snart vara vår verklighet.

Samhällets utmaningar är både dina och mina. De stora problemen omkring oss kan inte var och en påverka på egen hand. Tvärtom är det precis där politiken har ett ansvar för att vi tillsammans ska kunna gå framåt för att skapa det vi kallar samhälle.

Det har aldrig varit så påtagligt som nu när en passiv borgerlig politik slutat garantera att skolan, jobben och välfärden är till för alla. Det vi ser som demokratiska rättigheter är för de borgerliga varor man kan sälja till den som har störst möjlighet att betala.

Vi tror på att politiken kan skapa de här rättigheterna. Politiken behövs för att investera i kunskap, bostäder, sjukvård och sociala skyddsnät. Den behövs för att investeringarna ska leda till att nya jobb skapas. Den behövs för att vi alla ska kunna drömma om en ljus framtid.

I ett Sverige där nazister har börjat marschera på öppen gata är det dags att sätta stopp för klyftorna mellan varandra. Det är dags att för en politik som tar itu med arbetslöshet, ojämlikhet och hopplöshet.

Det är dags att Sverige blir ett land där ingen ung behöver gå sysslolös eller där bostad är en lyx för några få. Ett land där hälsa och utbildning är så självklara att vi kan ta dem för givna. Där framtidstron har utrotat rädslan.

Det är dags att din frihet är min frihet. Det är dags för varann.

Nu kan vi se till att det blir ett socialdemokratiskt maktskifte – både i Sverige och i Europa. Det är medlet.

Målet når vi när vi har tagit itu med ojämlikheten mellan varandra. När ingen ung går utan jobb eller utbildning. När bostadsbristen knäcks. När välfärden kan garantera vård och skydd till alla människor.

Den borgerliga regeringen är slut, det blå Europa har nått vägs ände. Om en månad röstar vi fram ett rött Europa. Om fyra månader en socialdemokratisk regering.

Då kan vi äntligen börja bygga det Sverige där alla människor kan växa och förverkliga sina drömmar i.

Gabriel Wikström

förbundsordförande Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel