Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillverkade egen tryckluftskanon - sköt med sten

Tre män har i Östersunds tingsrätt nu dömts för framkallande av fara för annan sedan de skjutit på en annan man med en sten.

Det var i augusti 2013 som de två männen roade sig med tryckluftskanonen. Efter detta var gjort. Vid tillfället för brottet hade de med kanonen skjutit iväg olika föremål, för att sedan fortsätta med att ladda kanonen med en sten. De båda männen ska enligt utredning ha varit medvetna om att det fanns andra personer i området där de sköt saker men tryckluftskanonen, och de hade även vid tidigare avlossningar haft svårt att styra åt vilket håll föremålen flugit.

Trots detta så avlossade de sin tryckluftskanon ytterligare en gång med resultat att den sten de laddat den med, träffade en annan man på benet. Tingsrätten bedömer att det inte finns någon tvekan om att brottsrubriceringen ska lyda just framkallande av fara för annan, detta då mannen, om han hade fått stenen i huvudet kunde ha skadat honom mycket allvarligt.

De tilltalade döms nu att betala skadestånd till mannen som träffades av stenen.