Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråforward klar för spel i ÖHC

Annons

Östersund Hockey fortsätter att värva Timrå-skolade spelare. Nu har klubben gjort klart med elitseriemeriterade centern Adam Nilsson, 19. Fem av ÖHC:s totalt 13 kontrakterade spelare inför nästa säsong har en framgångsrik bakgrund i Timrås juniorverksamhet.

Tobias Falk, Jens Nilsson, Jesper Larsson och Erik Lund får nu sällskap av Adam Nilsson, förstecenter i Timrå J20 SuperElit förra säsongen. Trots ett ganska utpräglat defensivt ansvar svarade 19-åringen för fem mål och 17 assist på 37 matcher. Han har även gjort en match i Elitserien.

– Vi har mycket goda rekommendationer när det gäller Adam Nilsson. Många känner honom både som person och spelare. Tobias Falk, Erik Lund och Jens Nilsson har spelat med honom och Henrik Hetta har spelat emot honom, säger Kjell-Åke Andersson i ÖHC.

Det har faktiskt hela ÖHC:s A-lag, även om många kanske vill glömma det:

20 december förra året lånades Adam Nilsson tillfälligt ut till Kovland och smällde in 1–0 mot ÖHC i andra perioden. Kovland, med både Jesper Larsson och Erik Lund i laget för kvällen, vann matchen med 4–3.

För ÖHC passar det naturligtvis utmärkt med en ny center i lagbygget. Detta då Erik Englund huvudsakligen är tänkt som back nästa säsong, samtidigt som Fredrik Olsson och Marcus Guslin just nu inte är aktuella för fortsatt spel.

Mer läsning

Annons