Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio anställda ska bort från Rosenberger

Ytterhogdal drabbas hårt när byns största företag, Rosenberger Sverige AB, planerar att säga upp en tredjedel av personalen.

Företaget vill säga upp 10 av 27 anställda.

– Det känns verkligen dystert. De hävdar arbetsbrist som orsak, men vi har fullt upp, säger en av de anställda.

Beskedet till de anställda kom för en vecka sedan och förhandlingarna ska ske den 29 oktober. Enligt företagsledningen ska sju kollektivanställda samt tre tjänstemän sägas upp.

– Någon direkt orsak till neddragningarna har vi inte fått men ledningen har förklarat att det ser dystert ut på orderingången inför nästa år, säger Fredrik Dübbel som är platschef i Ytterhogdal.

– Men naturligtvis drabbar det här Ytterhogdal och de anställda hårt. Rosenberger är den klart största arbetsgivaren i byn.

Företaget tillverkar kablage och den största kunden är Ericsson som står för cirka 80 procent av tillverkningen. Enligt de anställda och platschefen Fredrik Dübbel har de hittills inte märkt någon nedgång.

– Vi har jobb så det räcker och vi gör även en vinst här i Ytterhogdal varje månad, säger Fredrik Dübbel.

Företaget startade 1998 och hette då Carlberg & Son. 2008 tog det tyska bolaget Rosenberger över verksamheten. Som mest har drygt 50 personer varit anställda på företaget i Ytterhogdal.