Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio bilister av med körkortet

Trafikpolisens andra omgång i Härjedalen på kort tid resulterade i att tio bilförare miste körkortet på två dagar.

Annons

Trafikpolisen hade två bilar och motorcykel på plats i Härjedalen under onsdagen och torsdagen. Fram till torsdag lunch stoppade patrullerna ett trettiotal bilister, de flesta för hastighetsöverträdelser. Tio av dem resulterade i att förövaren blev av med sitt körkort enligt uppgift från polisen i Härjedalen.

För några veckor sedan gjorde trafikpolisen en liknande turné i Härjedalen. Då blev sex personer av med körkortet, efter att ha kört minst 31 km/h fortare än gällande hastighetsbestämmelser.

Nu liksom då låg tyngdpunkten i kontrollerna på Hedeområdet under onsdagen. Däromkring rykte åtta lappar. Under torsdagen var polisen mer aktiv runt Sveg men även i Älvros och Ytterhogdal. Två körkort drogs in, ett av dem i Älvros där en bilist körde 120 km/h på 70-väg.

Enligt vad tidningen erfar är det polisen i Härjedalen som på senare tid aktivt verkat för att trafikpolisen, med bas i Östersund, ska finnas på plats oftare i kommunen.