Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio konstgräsplaner behövs i Östersund

Bygg tio konstgräsplaner runt omkring Östersunds kommun. Förslaget kommer från Bengt Bengtsson i Ope. Han menar att ungdomsfotbollen snabbt måste ges bättre möjligheter.

Kan Östersunds kommun satsa 260 miljoner på en arena för ishockey, bandy och gymnastik och bygga om sporthallen måste det nu vara fotbollens tur, resonerar Bengt Bengtsson i sitt medborgarförslag.

Men tio planer låter lite våldsamt, hur resonerar du?

– Fotbollen har över 1 500 ungdomar i träning i kommunen. Det är sju gånger fler än ishockeyn. Och om hockeyn nu fått en arena för 260 miljoner borde det gå satsa 40-50 miljoner på konstgräs, hävdar förslagsställaren.

Han ser Lugnvik, Jägarvallen, Tallvallen, Odenvallen, Sportfältet, (tre planer), Råplan i Torvalla, Torvallen och Brunflo som utmärkta platser för satsningen.

I dag är det trångt om saligheten när det gäller träningsmöjligheter.

– Vi måste satsa på fler planer snabbt om ungdomsfotbollen ska ha kvar sin dragningskraft bland kommunens killar och tjejer.

Bengt Bengtsson ser det här även utifrån ett rekryteringsperspektiv till Östersunds elitlag. Själv har han 40 års ledarerfarenhet inom fotbollen bakom sig och tränar i dag Opes 15-åriga flicklag.

– Ger vi ungdomarna bättre träningsmöjligheter ökar även chansen att det kommer fram fler riktiga stjärnor i vuxen ålder. Det borde dessutom vara fotbollens tur nu.

Men du måste hålla med om att kommunen knappast bygger tio planer på en gång, eller?

– Kanske det, men jag pekar på ett sammantaget behov. Kan vi få 3-4 planer med snabb igångsättning vore det i alla fall en bra början.

Förslaget är ställt till Östersunds kultur- och fritidsnämnd.