Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio segrar till länet under Lilla Skidspelen

Det ser mycket lovande ut för en ljus framtid i längdspåren för länet. Under landets största ungdomstävling togs hela tio segrar av länsåkare, sju individuelt och tre i teamsprint.

Under några varma helgdagar avgjordes Lilla Skidspelen i Falun, landets mest prestigefyllda ungdomstävling om USM och de olika cupfinalerna räknas bort. Länets åkare gjorde bra ifrån sig på de tuffa banorna som i år var ovanligt jobbiga då föret var sugande och på grund av snöbristen så användes samma sträckningar som de vuxna världscupåkarna använde helgen innan.

I de individuella loppen på lördagen togs segrar av Maja Pålsson och Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes SK. Gry hade riktigt bra fart och vann med en minut tillgodo före tvåan Ida Palmberg, Högbo.

Överlägsen var även Jesper Persson, Åsarna IK, som hade en segermarginal på drygt en minut. Hanna Näslund, Spikbodarna, visade också god form och vann sin klass.

Gladast var kanske Ida Andersson, ÖSK, som för första gången lyckades vinna över Tillda Östberg, Stora Tuna.

På söndagen vann Jonatan Lindberg, Funäsdalen, och Maja Pålsson, Utrikes, de två masstartsloppen som de yngre åkarna genomförde.

I teamsprinten tog tvillingarna Elin och Ida Andersson en solklar seger till ÖSK, Jesper Persson och Sven Leander, Åsarna IK, krossade motståndet i sin klass och lika gjorde Gabriella Pålsson och Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes SK.

– Våra ungdomar har genomfört en helt fantastisk helg, dessutom tillkommer flera andra pallplatser och resultat högt uppe i listorna, säger Patrik Albertsson som under året varit ledare för distrikslagen i åldrarna 13-16 år.