Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tips och trender inför halloween

I morgon är det Halloween. 100 procent Östersund träff-ade Linda Åsholm, butiksansvarig på Hobby Boden, för att prata tips och trender.

Linda Åsholm berättar att det genom åren återfinns tydliga trender i vad folk vill efterlikna på Halloween.

Filmkaraktärer kan ofta sätta agenda för vad som blir favoritkostymer.

– Twilight är ett exempel, men också Batmanfilmerna har gjort avtryck, det kommer ständigt nya filmer som ger nya intryck. Vi försöker följa med och se vad som kan bli efterfrågat. Vill man ha något speciellt är det bra om man kommer in i butiken i tid, kanske med några veckors notis för att vi ska hinna beställa hem. Vi kan faktiskt få hem det mesta väldigt snabbt numera.

Klassiker som häxor, vampyrer och monster kommer man kunna skymta också denna Halloween. Men andra "vanligare" kostymer blir också mer populära.

– Jag skulle säga att det nog är lika vanligt att vilja vara polis eller indian som att vara monster. Det är också lika okej att vilja vara fin som att vilja vara läskig nu.

Något som blir allt mer vanligt är att använda sig av så kallad film-make-up. Det vill säga att använda sig av olika material för att till exempel bygga upp sår eller andra karaktärsförändrande drag.

– Man kan med hjälp av latex eller vax göra nästan vad som helst. Färglinser eller öronspetsar på det så kan man bygga om sitt utseende helt om man önskar.

Till Halloweenfesten är det dekorationer och åter dekorationer i alla möjliga tappningar som gäller enligt Linda.

Kan det bli för mycket?

– Nej, inte på en halloweenfest, säger hon och skrattar.

jennie.wennberg@op.se

Linda Åsholm är butiksansvarig för Hobby Boden i Östersund.