Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tisdagen - olycksdagen på jobbet

Tisdag och klockan börjar närma sig 14. Då gäller det att vara extra försiktig på jobbet. Tisdagseftermiddagar är den vanligaste tidpunkten för arbetsplatsolyckor, enligt statistiken.(TT)

Tisdag och klockan börjar närma sig 14. Då gäller det att vara extra försiktig på jobbet. Tisdagseftermiddagar är nämligen den vanligaste tidpunkten för arbetsplatsolyckor, enligt statistiken.

Socialstyrelsens databas över akutskador visar att under veckan besöker 19 procent akutsjukvården just på en tisdag och 8,9 procent av olycksfallen sker mellan klockan 14 och 15. Därefter är timmen mellan 10 och 11 som farligast. Oktober är den vanligaste skademånaden följt av september, skriver tidningen Du&Jobbet.

Statistiken är från 2012. Totalt ska under det året ska 49 000 personer ha uppsökt akutmottagning efter att ha skadats på arbetet.