Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Titta, så går ÖFK vidare i Europa League – trots förlusten

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Dramatiken ökar efter torsdagens förlust borta mot Athletic Bilbao.
Men Östersund är fortfarande i förarsätet i grupp J.
Här är vad som krävs för att ÖFK ska ta sig vidare till 16-delsfinal i Europa League.

Efter gårdagens 0–1-förlust borta mot Athletic Bilbao stiger spänningen i grupp J.

Östersund hade faktiskt kunnat bli klara för slutspel redan i går med lite hjälp av Zorja Luhansk. De toppar fortfarande gruppen på sju poäng, men nu skiljer bara två poäng ner till just Bilbao på tredje plats. Luhansk är tvåa med sex poäng, en bakom svenskarna. Jumbon Hertha Berlin är inte heller avhängda utan står på fyra poäng när två omgångar återstår.

ÖFK fortsätter nu EL-äventyret hemma mot Luhansk den 23 november för att avsluta borta mot Hertha Berlin den 7 december.

En seger hemma mot Luhansk innebär att laget är vidare, oavsett vilka som vinner i den andra matchen mellan Bilbao och Berlin. Ett kryss skulle däremot kunna innebär ett riktigt getingbo. Totalt fyra poäng på de två avslutande matcherna innebär också att ÖFK avancerar.

De tre senaste åren har det krävts minst sju poäng – det som Östersund har just nu – för att ta sig vidare till slutspel. Belgiska Lokeren hade dock tio poäng säsongen 2014/2015, men åkte ändå ut redan i gruppspelet.

Ett eventuellt avancemang till 16-delsfinalen skulle innebära ett klirr i kassan på 4,8 miljoner kronor plus ytterligare 5,7 respektive 2,8 miljoner beroende på om ÖFK slutar etta eller tvåa i gruppen.

MER OM ÖFK

► För Plus-kunder: Andreas Olsen: "600 anledningar att känna sig stolt som östersundare"

► För Plus-kunder: "Sotte" i natt efter duellerna med stjärnan: "Han gillar att snacka"

► För Plus-kunder: Potters ord i natt efter förlusten: ”Även Barcelona hade svårt att spela här”

► För Plus-kunder: Ghoddos besviken efter förlusten mot Bilbao: "Jag slarvar jättemycket"