Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstefel slänga narkotikatablett

Det blev dagsböter för den polisman som slängde en narkotikatablett i papperskorgen.

Polismannen, som jobbade som vakthavande befäl, slängde en beslagtagen narkotikatablett för att få en lindrigare utredning att arbeta med.
Det fanns 150 tabletter i beslaget som en polispatrull kom in med. Gränsen för grovt narkotikabrott av dessa tabletter gick vid just 150 tabletter och då valde polismannen att kasta en av tabletterna i papperskorgen.
Polismannen döms nu för tjänstefel och ska betala sammanlagt 10 000 kronor i böter.
”Det är ytterst klandervärt att göra det så enkelt för sig. Det är en fundamental sak i rättsväsendet att beslag ska redovisas korrekt”, sa åklagaren Per G Lindell vid rättegången i Östersund.
Rikspolisstyrelsen personalansvarsnämnd har tidigare yttrat sig och beslutat att polismannen inte behöver sluta som polis vid en eventuelltfällande dom. Han kommer dock inte att återgå att arbeta som vakthavande befäl, enligt länspolismästaren.