Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänster bort inom kyrkan

Sex stycken av de i dagsläget 40 tjänster som finns i Strömsunds pastorat ska plockas bort.

Annons

Inga-Maj Persson är ordförande i kyrkonämnden.

– Det är en vaktmästare från Rossön/ Backe och resten är från administrationen, säger hon till Länstidningen.

Två tredjedelar av den totala budgeten går till personalkostnader i nuläget vilket Inga-Maj Persson säger är för mycket.

Hon förtydligar också till Länstidningens reporter att det inte är fråga om att stänga ned någon av expeditionerna. Det handlar om att effektivisera och centralisera administrationen inom Strömsund pastorat.

– Det drabbar inte verksamheterna utan det kommer att bli mer samordning och samarbete för att få det här att fungera, säger Inga- Maj Persson.

Fjällsjö och Bodum församling är en av sex stycken som bildar Strömsunds pastorat, de är också en av dem som drabbas hårt och blir av med tre tjänster. Monica Lundin som är präst och platsansvarig i församlingarna tycker att det är beklagligt att tjänster försvinner. Kanslisten, barntimmeledaren och en vaktmästare är det som får avsked.

– Det är katastrof, vem ska ta hand om våra barn och ungdomar i församlingen? Barnen är vår framtid, det är dem vi ska satsa på, säger Monica Lundin.

Monica Lundin känner att hon inte förstår varför just deras församling drabbas av den största nedskärningen.

– De säger att nedskärningen är på grund av arbetsbrist, men det finns hur mycket som helst att göra, säger hon till Länstidningens reporter.