Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjeckisk seger i damernas lopp

Damernas individuella lopp över 15 kilometer i Östersund vanns av tjeckiskan Gabriela Soukalova.

Annons

Det blev en dramatisk finish i Östersund. Efter 15 kilometer och fyra skjutningar skiljde bara 1,2 sekunder mellan Soukalova och tvåan Anastasiya Kuzmina, Slovakien.

Favoriten Tora Berger, Norge, floppade och körde i mål som 23:a efter fem kostsamma missar.

Soukalova och Kuzmina hade båda två bom i ett lopp där det var svårt att sätta skotten.

Efter segern berättade Soukalova i TV4 att hon var överraskad över segern då hon haft en tuff träningsperiod bakom sig och inte ska vara i toppform.

Preliminärt blev Elisabeth Högberg bästa svenska på 36:e plats med tre bom. Mona Brorsson gjorde sin blott andra VC-tävling och var nöjd med en preliminär 40:e plats.

– Jag är jättenöjd, säger hon till TV4.

– Jag försökte bara ha kul. Det var mycket åka för att ha roligt i dag, säger hon, och menar att åkningen är det hon behöver vässa mest.

– Jag behöver kapa minuter i spåret. På skjutvallen känner jag att det går bra, det gäller bara att hålla ihop det och ha vindarna på sin sida.

Emelie Larsson blev preliminärt 53:a och Elin Mattsson 86:a.

17.15 startar herrarnas lopp på stadion i Östersund. Fredrik Lindström, Carl Johan Bergman, Ted Armgren och Björn Ferry utgör det svenska laget.