Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjeckisk seger i damernas lopp

Damernas individuella lopp över 15 kilometer i Östersund vanns av tjeckiskan Gabriela Soukalova.

Det blev en dramatisk finish i Östersund. Efter 15 kilometer och fyra skjutningar skiljde bara 1,2 sekunder mellan Soukalova och tvåan Anastasiya Kuzmina, Slovakien.

Favoriten Tora Berger, Norge, floppade och körde i mål som 23:a efter fem kostsamma missar.

Soukalova och Kuzmina hade båda två bom i ett lopp där det var svårt att sätta skotten.

Efter segern berättade Soukalova i TV4 att hon var överraskad över segern då hon haft en tuff träningsperiod bakom sig och inte ska vara i toppform.

Preliminärt blev Elisabeth Högberg bästa svenska på 36:e plats med tre bom. Mona Brorsson gjorde sin blott andra VC-tävling och var nöjd med en preliminär 40:e plats.

– Jag är jättenöjd, säger hon till TV4.

– Jag försökte bara ha kul. Det var mycket åka för att ha roligt i dag, säger hon, och menar att åkningen är det hon behöver vässa mest.

– Jag behöver kapa minuter i spåret. På skjutvallen känner jag att det går bra, det gäller bara att hålla ihop det och ha vindarna på sin sida.

Emelie Larsson blev preliminärt 53:a och Elin Mattsson 86:a.

17.15 startar herrarnas lopp på stadion i Östersund. Fredrik Lindström, Carl Johan Bergman, Ted Armgren och Björn Ferry utgör det svenska laget.