Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjeckiske stjärnan Jagr: Linus Omark valde fel

Linus Omarks ­häftiga säsong har väckt uppmärksamhet i hockeyvärlden.
En som är imponerad är Jaromir Jagr.
Men stjärnan tycker att Omark borde ha valt NHL före KHL.
Jaromir Jagr.

Den tjeckiske hockeylegendaren är förmodligen en av många som sett Omarks udda strafflobb mot Schweiz för drygt en månad sedan på youtube.

– Det är tråkigt att han inte prövar lyckan i NHL, jag hörde att han kommer till KHL. Men det är hans val, säger Jagr.

Den 37-årige Jagr är VM:s största stjärna. Trots att han inte längre spelar i NHL utan finns i Sibirien hos Avangard Omsk. Jagr bestämde sig för att åka till Ryssland efter förra säsongen när det stod klart att New York Rangers inte ville ge honom nytt kontrakt.

om den tjeckiske stjärnan tycker att KHL står sig bra i konkurrensen ”många i NHL skulle bli överraskade” menar han att Omark borde ha valt NHL före KHL.

– Jag har sett några av de nya svenska spelarna och hört nyheter om Omark. Jag har sett highlights med honom. Han är en bra spelare, men spelar man i NHL får man möta spelare som (Sidney) Crosby som bara var 19 år när han vann poängligan, säger Jagr om Omark som nobbade Edmonton till förmån för Dynamo Moskva.

fortfarande är speciell och gör som han vill märktes när Tjeckien hade tränat i Postfinance arena i Bern. Medan hans lagkamrater gjorde intervjuer direkt de klivit av isen gick Jagr med bestämda steg mot omklädningsrummet och meddelade kort att han skulle byta om först. Många trodde att han körde en blåsning, men Jagr kom tillbaka nyduschad och gjorde tre tv-intervjuer, två för svenska bolag och en tjeckisk.

Jagr ligger åtta i VM:s poängliga med tre mål och nio poäng hittills. Han har vunnit NHL:s poängliga fem gånger, men säger att han sätter laget före jaget.

– Det är inte mitt mål att vinna poängligan. När jag var yngre tänkte jag på det, men när jag blivit äldre så tänker jag på laget. Om man vinner något personligen så är det kul, men det är inte som att vinna något med laget, säger Jagr inför kvartsfinalmötet i morgon med Sverige.