Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejgåing på g igen

/
  • ”Vi är med för första gången, och jag bestämde att alla skulle ha peruk”, säger silverfärgade Anna Nilsson från Ytterocke med laget Fjällsaxen. Perukgänget hör hemma i Kvitsle, Mattmar.
  • Det är inte helt lätt att värma upp när en av hundarna vill i väg åt ett annat håll.
  • Laila Byström försökte nåla fast Elsie Eliassons nummerlapp strax före uppvärmningen. ”Vi är veteraner för vi har varit med i alla år sedan starten 1994”, säger Laila Byström.
  • Kaningänget med fem tjejer från LRF Konsult hade för säkerhets skull öron som blinkade i rött och blått.  På bilden syns Madelaine Hellgren till vänster och Camilla Abrahamsson till höger.

Runt 500 tjejer ställde upp i Östersunds tjejgåing med start och mål på Odensala sportfält.

Annons

Sedan i mitten av 1990-talet har Svenska Gång- och Vandrarförbundet arrangerat tjejgåing i Östersund tillsammans med lokala arrangörsklubbar. Numera är det ÖDFF – Östersunds Damfotbollsförening som är medarrangör. Under årens lopp att tjejgoing har haft lite olika stäckningar. Numera är det Odensala sportfält som är start och målplats för gångsträckan på sju kilometer.

I slutet av 1990-talet var tjejgåing som störst, med över 3 000 deltagare i Östersund innan intresset dalade. Men från ÖDFF hoppas man nu på en nytändning. Eller som speakern konstaterade under uppvärmningen.

– Om alla som är här i kväll tar med sig en extra person till nästa år, ja då blir det över tusen deltagare 2010, konstaterade speakern Kjell Andersson.

Mer läsning

Annons