Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejhästen är Skoglunds nya satsning

Rikard N Skoglund har hunnit bli varm i kläderna på Östersundstravet.

Nu lanserar han nya koncept inför 2014.

Den 24-årige proffstränaren flyttade till Östersundstravet från Bergsåker tidigare under året och har bott in sig på sin nya bana.

I takt med att 2013 går mot sitt slut kan Skoglund summera året med fler kusksegrar än något tidigare år.

– Det börjar närma sig 40 segrar för i år, och jag har gjort ny bästanotering för varje år jag har kört. Sedan har det blivit mindre inkörda pengar till stallet i år, men då hade vi tre stjärnhästar i fjol som vi tappat, säger Rikard N Skoglund.

Nu har det blivit generationsskifte i stallet. Yngre starthästar är melodin – och flera av dessa ska bli andelshästar.

Skoglund försöker dra sitt strå för att locka nya hästägare till travet och fler personer till banorna.

– Först och främst handlar det om en "tjejhäst". Vi ska satsa på att leasa en bra starthäst från södra Sverige som kommer att duga fint här uppe, och sedan få ett stort gäng tjejer som delägare.

– Min flickvän (Lina Bergström) har alltid haft det som idé. Vi har försökt bena ut konceptet en längre tid, och nu drar vi i gång efter nyår. Tanken är att få till mycket event och roliga grejor omkring travet, sedan blir hästen bonusen, förklarar Rikard N Skoglund.

Just nu har han tolv hästar på träningslistan och hoppas att det ska kunna bli några fler framöver.

– Vi ska ha ytterligare ett par upplägg med andelshästar nästa år. Vi kommer att satsa på att vi är unga och ambitiösa och bra i kommunikationen med delägarna.