Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv blev påkommen – lämnade sitt barn

När ett par med barnvagn lämnade Intersport ljöd larmbågarna. Då lämnade paret barnvagnen och sprang.

Annons

I vagnen fanns både ett litet barn och misstänkt stöldgods från flera butiker.

Personalen på Intersport kontaktade polisen om händelsen strax före klockan 17 på torsdagen. Efter tio minuter kom en polispatrull och då kom också kvinnan tillbaka.

I barnvagnen hittade polisen gods från Åhléns för drygt 1 000 kronor och whisky och öl värt närmare 400 kronor. Men det fanns inget gods i barnvagnen från Intersport där alltså larmbågarna reagerade.

Polisen tror att de varorna som fanns i barnvagnen är stulna och kvinnan greps för stöld, vilket gjorde att även barnet fick följa med till polisstationen.

Gränsen för mellan brotten snatteri och stöld går vid 1 000 kronor. I det här fallet är det både värdet på godset och tillvägagångssättet som gör att paret är misstänkta för det grövre brottet stöld. Enligt polisen är att gömma godset under barnet ett genomtänkt agerande och att jämföra med att gömma stöldgods i till exempel en preparerad väska.

Efter förhör släpptes kvinnan på fri fot. Hon är fortsatt misstänkt för brott. Även mannen är misstänkt för stöld, men han har ännu varken identifierats eller hittats.

Artikeln kommer från helahalsingland.se