Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv tappade kalsongerna

En 30-årig man greps av polisen efter att han ska ha stulit varor från en butik. Hemma hade han smycken som misstänks vara stulna.

En butiksanställd har berättat hur en man plockade åt sig fem paket kalsonger och gick förbi kassalinjen utan att betala för sig. Innan mannen greps ska han ha tappat kalsongerna på marken utanför butiken i Östersund förra måndagen.

Under fredagens häktningsförhandling begärde åklagaren honom häktad även för häleri. 30-åringen ska ha lämnat olika uppgifter kring hur han kom över en stulen mobiltelefon.

Utställningsexemplar av ringar och andra smycken, som polisen ännu inte vet var de kan ha stulits, ska ha funnits i 30-åringens bostad. Enligt mannen själv har han haft dem i flera år och han förstår att de är stulna.

Mannen har erkänt att han stulit kalsonger och medger att han hjälpte till att stjäla en moped i slutet av sommaren. Han hade blivit ombedd att klippa upp ett rattlås men utan att förstå att det inte var mopedens ägare som bad honom, hävdar han.

Åklagaren misstänker i första hand att 30-åringen var ensam om att stjäla mopeden.

Mannen är känd av polisen för bland annat stölder. Det finns en risk för att han begår fler brott, anser Östersunds tingsrätt som har häktat honom.