Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna försökte ta sig in via taket

En inbrottsvåg sköljer över länet.

På torsdagen anhölls två personer, misstänkta för inbrottsförsöket i elektronikbutiken MRC.

– De försökte ta sig in via taket, säger butiksägaren Mikael Olsson.

Annons

Ett fönster kraschades strax nedanför taket på elektronikbutiken MRC, men tjuven eller tjuvarna hann knappt kliva genom fönstret innan inbrottslarmet gick i gång.

– Securitas var här på tre-fyra minuter. Då hade de redan stuckit härifrån, säger Mikael Olsson som äger butiken som ligger i Lillänge i Östersund.

Det var på lördagskvällen klockan halv elva som inbrottsförsöket skedde. Ingenting var försvunnet från butiken när Mikael Olsson gick igenom den på söndagen.

– En polispatrull var också här och sökte igenom allt med hund, säger Mikael Olsson.

Tidigt under torsdagsmorgonen anhölls två män i 35-årsåldern misstänkta för inbrottsförsöket. Polisen stoppade deras bil i Gällö för en kontroll på onsdagskvällen. I bilen hittade polisen brytverktyg och gods som kan ha ett samband med flera inbrott i länet den senaste tiden.

– De är misstänkta för inbrottet hos MRC, men även för fler inbrott. Jag tänker inte gå in på vilka än, det är för tidigt. Vi håller som bäst på att förhöra de nu, säger Per Thelin vid Jämtlandspolisen.

Fler inbrottsförsök har skett i länet den senaste tiden. På torsdagen anmäldes två stycken i Odenslundsområdet.

I det ena fallet har två gärningsmän rest en stege mot en fastighet och lyckats bryta upp ett fönster på övervåningen. Men de blev upptäckta av fastighetsägaren och lämnade platsen springande.

I det andra fallet har två gärningsmän försökt ta sig in i ett hus genom taket. Även dessa män blev ivägskrämda av de boende.

Hanna Brande bor i ett av de drabbade husen. Hon vaknade mitt i natten på torsdagen av att hon hörde ljud från nedervåningen.

– Jag gick på toaletten och hörde något annorlunda. Först trodde jag att det var barnen. Men de låg och sov.

Hon väckte sedan sin man. De gick båda två ner mot nedervåningen. När de kom ner såg de genom köksfönstret hur några personer sprang därifrån.

– De hade varit i boden, men där finns det bara skräp. Det kändes inte som att det var några proffs, säger Hanna Brande.

Förra helgen utsattes också två matbutiker i länet för inbrott, då länsades butikerna på all tobak.