Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna jobbade snabbt i Görans villa

Klockan 14.20 lämnade Göran Hemmingsson och hans granne villan i Odensala. Endast tjugo minuter senare ringde polisen och berättade att det var inbrott i hans hem.

De tre inbrottstjuvarna som tog sig in i Göran Hemmingsons villa på Tångvägen i Östersund jobbade snabbt.

– Grannen och jag skulle åka upp till soptippen tjugo över två. Då kommer det tre killar gående här på gatan utanför.

De tog ingen vidare notis av de tre männen utan åkte iväg.

– Vi sätter oss i bilen och far iväg. Tjugo minuter senare ringer polisen och säger att det är ett pågående inbrott hemma hos mig, berättar Göran.

Han och grannen far då tillbaka och finner att polisen finns på plats och att hela villan är avspärrad.

– Polisen hade då tagit fast en av de tre längre bort i området, minns Göran som fortfarande är lite omtumlad efter inbrottet i hans hem.

För Görans 11-årige son Jonas blev hemkomsten betydligt värre. Då han öppnade dörren hem så ser han hur glassplitter far in över golvet och att fönsterrutan till altandörren slås i bitar. Jonas öppnade dörren exakt samma sekund som tjuvarna tog sig in i villan genom en annan dörr.

Jonas hann bara få en liten kort blick av tjuvarna, men de såg inte honom. Jonas valde att kuta därifrån och ut på gatan där han mötte en granne.

När Jonas lite senare kom ut på gatan igen blev han hotad av en av tjuvarna som viftade med en kofot.

Vad som blev stulet är ännu inte riktigt klarlagt. Klart är däremot att det inte är första gången som Hemmingsson har haft tjuvar hemma.

– Detta är tredje gången, säger Hemmingsson uppgivet samtidigt som man ser att han kokar av ilska inombords.

– Man blir arg, men det är inte mycket man kan göra. Värst är att de gör inbrottet mitt på dagen, säger han.

Från polisens sida har han ännu inget hört om hur tjuvjakten framskrider.

– Läste i tidningen att en kille sitter anhållen, men jag har inte hört ett knäpp från polisen. Det tycker jag är märkligt, avslutar Hemmingsson.