Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvtankande rattfyllo dömd till fängelse

Först smet han ifrån notan efter att ha tankat bilen. Kort därefter krockade han och sprang från olycksplatsen. Själv minns han inget utan tror att det var en släkting som körde bilen.

Det var i oktober 2010 som den berusade och körkortlöse mannen i 35-års åldern var ute och körde bil i en by i Härjedalen.

Han fyllde tanken i bilen, som hade körförbud, på en av mackarna i Sveg för drygt 600 kronor men smet därifrån utan att betala. Kort därefter körde han i hög fart in i en annan bil bakifrån.

Han lämnade då snabbt bilen och sprang från olycksplatsen. Mannen ifråga hittades senare vid en sjö där han satt skadad.

Till polisen sa han att inte kom ihåg vad som hände på grund av berusning, men menade att det troligen var en släkting som körde bilen.

Men tingsrätten tror inte på detta. Tre vittnen har samstämmigt berättat att det var mannen som körde bilen. Det tillsammans med att han tidigare tankat sin bil där allt filmades av bensinmackens övervakningskameror, gör att tingsrätten anser mannen vara skyldig till brott.

Han döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri, olovlig körning, företeelse mot fordonsförordningen samt obehörigt avvikande fån trafikolycksplats.