Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tö och lite snö ger ingen oro i Åre

Vi har haft en rekordvarm vinter och har rekordlite snö, men turistbranschen i Åre oroas inte.

– Vi kommer att köra ända till 4 maj, säger Skistars destinationschef, Niclas Sjögren-Berg.

På Åresjön blänker det i de stora vattenpölarna som ligger ovanpå isen, i Åre by är det grus men ingen snö på gatorna och i Storlien har den meterologiska våren redan infunnit sig. Men trots att påsken, en av säsongens stora helger, är fyra veckor bort vill ingen i turismbranschen i Åre hålla med om att det är bekymmersamt.

På Copper Hill vill ingen i ledningen prata med ÖP men låter hälsa att allt är bra och att de inte fått några avbokningar.

På Camp Åre, som bland annat arrangerar skotersafaris, slädhundspann och crosscars på Åresjön, säger en av guiderna att det är full fart på bokningarna och att verksamheten inte påverkats av tövädret.

Lugnast av alla framstår Skistars destinationschef.

– Det finns ett gammalt talesätt, "Snön räcker alltid över påsk", säger Niclas Sjögren-Berg.

– I alla backar där vi har bra med konstsnö och kan producera snö är snötillgången god. Jag känner inge oro i dag.

I högzon har många backar varit stängda under säsongen på grund av att det kommit för lite snö men I Åre Björnen är det full fart i backarna och att väja för vattenpölar och grushögar är inget bekymmer för de turister som ÖP pratar med.

Jennie Nikonen kommer från Finland och är imponerad över skidbackarna i Åre. Något liknande finns inte i Finland, säger hon.

– Jag är här med barnen så jag har inte varit i de stora backarna men här har det varit bra. Det är klart det varit bättre med mer snö men det har räckt för oss, säger Jennie Nikonen.

SMHI ger också hopp för framtiden. I institutets långtidsprognos sägs det bli ordentligt kallt nästa vecka, ner mot 15 minusgrader, och snöa ska det göra flera dagar.