Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toalettbesök hinns inte med

Min sambo verkar på en arbetsplats där hon inte kan ta toalettpauser. Hon jobbar på ett föräldrakooperativ i Västjämtland.

Annons

Under hela den här tiden har jag känt till att belastningen på hennes jobb är hög, men när jag frågade henne varför hon aldrig dricker någonting på morgonen fick jag till svar: "Jag kommer inte kunna hålla mig fram till klockan fyra om jag dricker någonting nu."

Vad ger det för intryck på en ung människa som är relativt ny på arbetsmarknaden, då underbemanningen är så omfattande att denna inte kan göra ett toalettbesök utan att ta en hel förskoleklass med sig?

På ett föräldrakooperativ späs pedagogresurserna ut med föräldrars närvaro. Detta tycker jag är ett jättebra sätt att engagera föräldrar i sina barn och deras utbildning, men det leder också till att man inte kan ha flera pedagoger anställda.

Så hur påverkas våra barns sinnen av att ha stressade "fröknar", och hur påverkar utarbetade undervisare våra barns tidiga utbildningsår?

När en arbetsledare på en verksamhet där trycket är ständigt högt och personalen agerar pedagoger även under luncherna, så bör man kanske som allra minst överväga möjligheterna till schemalagda pauser.

Christoffer S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel