Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobak för över 100 000 kronor stals vid inbrott

Under natten har tjuvar brutit sig in på Ica Supermarket i Sveg. Tobaksvaror för över 100 000 kronor stals.

Annons

– De visste precis var de var och hur de skulle gå tillväga, säger Bengt-Ove Nyhlén på polisen.

Tjuvarna, det var två personer visar övervakningskamerorna, tog sig in genom ett fönster som sitter omkring tre meter över marken. Väl inne i butiken arbetade de ostört eftersom larmet inte gick och bröt lugnt och metodiskt upp alla tre skåp med cigaretter, snus och apoteksvaror.

– Jag har kontrollerat nu under dagen och det var ganska exakt varor för hundratusen kronor, säger butikschefen Sebastian Lindström och suckar.

– Vad de nu ska med huvudvärkstabletter att göra.

Under fredagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning och har säkrat vissa spår enligt Bengt-Ove Nyhlén på polisen i Sveg. Vad det är vill han inte gå in på.

– Vi ska analysera dem och se vad det kan ge, säger han.

Tjuvarna verkar ha vetat exakt var någonstans i butiken de kunde röra sig utan att fångas av de rörelsesensorer som sätter i gång larmet. Det tyder på att de varit inne i butiken tidigare och rekognoserat.

– Det kan man tänka sig att de har. De visste precis var de var och exakt hur de skulle gå tillväga, säger Bengt-Ove Nyhlén.