Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tobak för över 100 000 kronor stals vid inbrott

Under natten har tjuvar brutit sig in på Ica Supermarket i Sveg. Tobaksvaror för över 100 000 kronor stals.

– De visste precis var de var och hur de skulle gå tillväga, säger Bengt-Ove Nyhlén på polisen.

Tjuvarna, det var två personer visar övervakningskamerorna, tog sig in genom ett fönster som sitter omkring tre meter över marken. Väl inne i butiken arbetade de ostört eftersom larmet inte gick och bröt lugnt och metodiskt upp alla tre skåp med cigaretter, snus och apoteksvaror.

– Jag har kontrollerat nu under dagen och det var ganska exakt varor för hundratusen kronor, säger butikschefen Sebastian Lindström och suckar.

– Vad de nu ska med huvudvärkstabletter att göra.

Under fredagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning och har säkrat vissa spår enligt Bengt-Ove Nyhlén på polisen i Sveg. Vad det är vill han inte gå in på.

– Vi ska analysera dem och se vad det kan ge, säger han.

Tjuvarna verkar ha vetat exakt var någonstans i butiken de kunde röra sig utan att fångas av de rörelsesensorer som sätter i gång larmet. Det tyder på att de varit inne i butiken tidigare och rekognoserat.

– Det kan man tänka sig att de har. De visste precis var de var och exakt hur de skulle gå tillväga, säger Bengt-Ove Nyhlén.