Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias Arwidson är tillbaka i landslaget: "Det blir oerhört tufft"

/
  • Tobias Arwidson är tillbaka i Sveriges VC-lag igen. Han är en av totalt nio åkare som är uttagen till den 20 dagar långa turnén i Kanada och USA.   Foto: Christine Olsson / TT

Han har varit sidsteppad hela säsongen. Nu är Tobias Arwidson tagen till nåder.
– Det är väl bra, säger han efter uttagningen till världscupen i Kanada och USA.

Annons

Wolfgang Pichler har tagit ut totalt nio åkare till den totalt 20 (!) dagar långa tävlingsperioden i Canmore och Presque Isle (Maine), världscup 7 och 8.

En av de nio är Arwidson, som därmed får göra säsongsdebut i världscupen.

– Jag fick reda på det i går kväll (söndag).

Det måste kännas roligt!

– Jo, det är väl bra. Så nu gäller det att ladda om. Men det blir oerhört tufft eftersom jag inte har så mycket tävlingsvana i år.

Tobias ihop med Christofer Eriksson, som båda i flera år hade tillhörde A-landslaget innan de försvann i somras, har kört väldig få tävlingar i vinter.

Orsaken är att de också blivit petade från IBU Cup-laget.

– Christofer har kört en del i Norge och det är väl något även jag funderat på. Tyvärr var jag förkyld över nyår och kunde inte köra.

Borde inte landslagsledningen ge er chansen att få tävlingsvana i IBU Cup?

– Jo, många länder använder IBU Cup som en B-världscup. Det är ingen idealisktsituation för oss, men samtidigt en ny erfarenhet.

Arwidson håller med om att det svåraste varit att tackla petningen på ett mentalt plan.

– Absolut. Det är svårt att sätta upp mål eftersom jag inte vet något om när jag får tävla.

Tävlingsformen finns förstås inte där eftersom det var länge sedan han fick en tuff genomkörare.

– Kroppen är på uppåtgående. Jag tror också att om jag bara får till åkningen kommer skyttet att stämma. Det brukar gå hand i hand.

Vad har du för statistik i USA och Kanada?

– Jag har bara kört JVM där, men det är bra minnen eftersom jag var fyra i en av tävlingarna. Det är också roligt att köra i USA eftersom det är många svenskättlingar på plats. De hejar på oss och pratar även svenska. Det är fascinerande att det är så många släktingar till svenska utvandrare som bor där.

Fotnot: Presque Isle i Maine ligger i USA:s nordöstra hörn. Den påminner en hel del om Europa och Sverige, med extremt hög andel av skog.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons