Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog helikopter från Stockholm på grund av pilotstrejken – kraschade på Frösön

Den man som kraschade med en helikopter på Åre Östersunds flygplats i förmiddags var på väg till en stor företagsinvigning på Frösön. Han flög med egen helikopter från Stockholm på grund av pilotstrejken inom SAS.

I dag invigdes det nya företaget AIM Sweden på Frösö Park. I ett samarbete med Mittuniversitetet ska företaget genom 3D-utskrifter tillverka allt från cykelsadlar till implantat. En av alla gäster som skulle medverka vid invigningen var en delägare från Stockholm. Men strax innan klockan tio i förmiddags kraschade han med en helikopter på flygplatsen på Frösön.

– Det har gått bra för honom, vi har pratat med honom två gånger, säger Bengt-Göran Persson, styrelseordförande i AIM Sweden.

Enligt Bengt-Göran Persson var det en ny helikopter som mannen flög. Han ska vara en van pilot som flugit i drygt 20 år.

– Det blev någon turbulens i luften, men vi pratade inte så mycket om det, säger Bengt-Göran Persson.

Han berättar att mannen såg fram emot att komma till invigningen och kolla på den nya tekniken. Han ska ha tagit helikoptern från Stockholm på grund av pilotstrejken.

– Han ringde och sa att han tar helikoptern upp, säger Bengt-Göran Persson.

Flera av företagets delägare kunde inte medverka på invigningen eftersom de sitter fast på flygplatser i Sverige, Norge och Tyskland.

– Det var en liten chock för oss det som hände. Vi känner varandra väl, så man blir tagen när det händer, säger Bengt-Göran Persson, styrelseordförande i AIM Sweden.

Läs också: Veronica såg helikopterkraschen: – Den vände sig på sidan och slog ner i backen

Läs också: Efter helikopterkraschen på Frösön– Haverikommissionen inleder undersökning