Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog ögonkontakt och för mycket pengar

Efter att ha lurat till sig 1 500 kronor när de skulle växla i en butik i Strömsunds kommun, har tre män dömts för bedrägeri.

Annons

Männen greps samma dag längs E 45 efter att ha försökt lura till sig pengar i en butik i Östersunds kommun. Där hade kollegorna norrifrån varnat personalen om att det var bedragare i farten.

Händelsen inträffade i mitten av oktober. De tre männen, 32, 34 respektive 59 år, har varit häktade under utredningens gång.

Vid rättegången har männen nekat till brott. När de lämnat butiken i Strömsunds kommun upptäckte 32-åringen att han fått för mycket pengar. Han bestämde sig då för att behålla dem.

34-åringen hävdar att han sa åt 32-åringen att behålla pengarna.

Men deras versioner av händelseförloppet har motbevisats.

32-åringen köpte först bröd som han betalade med en 50-kronorssedel, berättade kassörskan för rätten. Därefter visade han en bunt med hundralappar som han ville växla till 500-kronorssedlar. Mannen sa att det var 3 000 kronor men när hon kontrollräknade fattades en hundralapp.

På övervakningsfilm syns bland annat hur 32-åringen söker ögonkontakt med kassörskan så att hon tappar fokus. Då passar han på att ta tillbaka ett antal sedlar och stoppar i sin jackficka.

Därefter lade 32-åringen ner en extra hundralapp. Efter det kontrollräknade inte kassörskan pengarna.

34-åringen döms också för bedrägeri eftersom han höll uppsikt under tiden. Trots att 59-åringen satt i bilen hela tiden var han medveten om vad som hände. Han har även gjort de yngre männen sällskap i andra butiker där de frågat om de får växla pengar.

Alla tre får villkorliga domar för bedrägeri och försök till bedrägeri.