Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tog ögonkontakt och för mycket pengar

Efter att ha lurat till sig 1 500 kronor när de skulle växla i en butik i Strömsunds kommun, har tre män dömts för bedrägeri.

Männen greps samma dag längs E 45 efter att ha försökt lura till sig pengar i en butik i Östersunds kommun. Där hade kollegorna norrifrån varnat personalen om att det var bedragare i farten.

Händelsen inträffade i mitten av oktober. De tre männen, 32, 34 respektive 59 år, har varit häktade under utredningens gång.

Vid rättegången har männen nekat till brott. När de lämnat butiken i Strömsunds kommun upptäckte 32-åringen att han fått för mycket pengar. Han bestämde sig då för att behålla dem.

34-åringen hävdar att han sa åt 32-åringen att behålla pengarna.

Men deras versioner av händelseförloppet har motbevisats.

32-åringen köpte först bröd som han betalade med en 50-kronorssedel, berättade kassörskan för rätten. Därefter visade han en bunt med hundralappar som han ville växla till 500-kronorssedlar. Mannen sa att det var 3 000 kronor men när hon kontrollräknade fattades en hundralapp.

På övervakningsfilm syns bland annat hur 32-åringen söker ögonkontakt med kassörskan så att hon tappar fokus. Då passar han på att ta tillbaka ett antal sedlar och stoppar i sin jackficka.

Därefter lade 32-åringen ner en extra hundralapp. Efter det kontrollräknade inte kassörskan pengarna.

34-åringen döms också för bedrägeri eftersom han höll uppsikt under tiden. Trots att 59-åringen satt i bilen hela tiden var han medveten om vad som hände. Han har även gjort de yngre männen sällskap i andra butiker där de frågat om de får växla pengar.

Alla tre får villkorliga domar för bedrägeri och försök till bedrägeri.