Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Togs med knark i blodet – skyllde på danskar i Magaluf

En alkoholindränkt utlandsresa där han träffade joint-rökande danskar. Det är 19-åringens försvar till varför han togs med knark i blodet.

Det var i slutet av juli i fjol sommar som en ledig polis cyklade hem. Då han cyklade förbi två unga män så kände han lukten av cannabis. Den ledige polisen ringde sina kollegor som kontrollerade den då 18-årige mannen. Provtagning visade att mannen hade restprodukter av cannabis och knarkklassat läkemedel i blodet.

Mannen åtalades för ringa narkotikabrott och han förnekade brott.

Som förklaring till att han hade narkotika i blodet, nämner mannen att han hade varit i Magaluf några dagar innan polisen tog honom. Under de sista dagarna hade han festat mycket och träffat några danskar som ”rullade jointar” och bjöd. Det var så han hade fått i sig det, menade han.

Han tror också att han fått i sig det knarkklassade läkemedlet i Magaluf. Han blev både illamående och fick minnesluckor och det får honom att tro att han ”fått i sig något skit från krogen där”. Han menar också cannabislukten som polisen känt kom från någon annanstans.

Domstolen anser att mannens förklaring inte håller. Dels på grund av polismannens vittnesmål, som domstolen menar har tyngd, dels på grund av att provresultatet visar att mannen måste ha rökt på samma dag som provet togs.

När det gäller det knarkklassade medlet som hittades, så menar domstolen dock att mannens förklaring är sannolik och att åklagaren inte kunnat bevisa att han inte fått i sig det på krogen i Magaluf.

Mannen döms därför för att ha rökt på samma dag som han togs, men frias från att med vilja tagit knarkklassat läkemedel.

Mannen får därför 30 dagar á 50 kronor i dagsböter.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app