Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomma löften om idrottsevenemang

Annons

I sin första regeringsförklaring 2006 sa Fredrik Reinfeldt: ”Sverige ska aktivt verka för att få fler stora internationella idrottsevenemang till vårt land.”

Riksidrottsförbundets ordförande, Karin Mattsson Weijber, berättade i radiosporten 2 september att hon på åtta år inte fått träffa statsministern i frågan och inte heller i någon annan fråga.

Vi som bor i Jämtlands län förstår vikten av stora internationella idrottsevenemang, vi vet att det ger både jobb och utveckling.

Tack vare eldsjälar, idrottsföreningar, näringslivet, kommun- och regionalpolitiker har vi haft möjlighet att sätta Jämtlands län på kartan genom många världscuptävlingar och fantastiska genomförda VM.

Vi gratulerar Åre till att återigen få arrangera alpina VM 2019 och vi håller tummarna för att Östersund ska få ett positivt beslut att få arrangera skidskytte-VM.

Vi behöver även en statsminister och en regering som förstår frågan. Nu har Sverige i åtta år haft en statsminister som inte en enda gång prioriterat att träffa Riksidrottsförbundet i någon fråga.

Vi socialdemokrater vet hur viktigt föreningslivet är för hela Sverige. Det är dags att byta ut den här regeringen.

Anna-Caren Sätherberg (S)

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel