Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomtarna delade ut 700 godispåsar

Fallskärmshoppningen blev inställd på grund av vädret, men tomtarnas godisutdelning på Frösön genomfördes precis som vanligt på julafton.

Tomtehoppningen är en lång julaftonstradition på Frösön, men eftersom det är ett väderberoende arrangemang måste det finnas alternativa lösningar om förhållandena inte medger fallskärmshoppning. Så var det den här gången, då molnbasen var för allt för låg och dessutom var det en del vindbyar.

I stället kom tomtarna i minibuss till den öppna ytan på Frösön och när informationen gått ut i högtalarsystemet om att tomtarna var på plats och att det blivit dags för godisutdelning inleddes rusningen i klabbsnön. Efter en liten stund var tomtarnas säckar tomma.

– Vi har delat ut 700 godispåsar, säger Therese Bergman, styrelseledamot i Östersunds fallskärmsklubb, som arrangerar.

Emil Thand, 6 år, och hans pappa, Erik Thand, från Frösön, fanns på plats och Emil fick en godispåse med "surisar". De har varit med förr och Erik, som är 35 år, har varit med vid tomtehoppningen många gånger. Det är tradition.

– Jag har varit med så länge jag kan minnas. Det är nog 29 eller 30 gånger, säger han.