Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomten kom tidigt till Ytterån

Spänningen var stor och godispåsarna många när självaste tomten kikade förbi på Ytteråns julmarknad på lördagen.

Snön lyste med sin frånvaro runt Mus-Olles museum när bybor och tillresta samlades till den årliga julmarknaden på lördagen. Men uppslutningen var ändå stor och medan de vuxna kunde mingla runt bland utställare och köpa lokalproducerat mathantverk så satt de mindre barnen som trollbundna inne i hembygdsgården där det bjöds på sångstund.

Efter att barnen hade gått ut igen och lekledaren Sara Berggren lagt ifrån sig gitarren avslöjade hon sitt knep.

– Det blir spännande när man plockar upp saker ur en påse, säger hon och hänvisar till den lilla tomtedockan som använt sig av under föreställningen, som viskat i hennes öra och plockat fram nya små överraskningar ur sin säck för varje ny sång.

Efter det kom den riktiga tomten vandrande in från skogen, till barnens stora förtjusning, och delade ut små godispåsar till alla som ville ha.

När Olle Rindstig, 5, tog emot sin hade tomten frågat om han hade gjort någon önskelista ännu.

– Men det har jag inte så nu måste jag hem och göra en, säger han.

Det fanns mycket smått i gott i påsen, men högst betyg ger Olle Rindstig en godisklubba, eftersom den både smakar gott och räcker länge.

Karin Rickardsson, veteran inom Ytteråns hembygdsföreningsförening och en av dagens arrangörer, är nöjd med uppslutningen.

– Vi har gjort det här i några år nu och lärt oss att det brukar komma så mycket folk att vi måste ha parkeringsvakten. Och det är roligt, för hela byn hjälps åt med det här, med att baka och hjälpa till här på plats, säger hon.