Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring förstörde Hammarbys fest

Hammarby skulle åtminstone tillfälligt ta över serieledningen i superettan mot ett utsatt Gais med ny tränare.
Men en tonåring i Gais förstörde hemmafesten. Shkelqim Krasniqi gjorde två mål när Gais sensationellt bortaslog Hammarby med 3–1.

Annons

Topplaget Hammarby med stöd av över 14 000 på Tele 2 Arena mot bottengänget Gais med ny tränare – det kunde gå på ett alldeles oväntat sätt.

Peo Ljung fick en flygande start i Gais mot betydligt mer meriterade Nanne Bergstrands manskap.

Mycket tack vare Shkelqim Krasniqi, en av många 90-talister i Gais.

Två djupledspassningar togs om hand av 18-åringen med två mål som följd förbi passiva Hammarbyförsvarare.

Ettan kom efter en kvart, 2–0 i 27:e minuten. Tonåringens första mål i superettan.

– Det var skönt, riktigt skönt, sade tvåmålsskytten.

– Jag har aldrig fått så många samtal i mobilen. Morsan, farsan, kompisar...

Det var av familjära skäl som Peo Ljung hoppade av allsvenska ÖSK och tog klivet nedåt till Gais och botten i superettan sedan Thomas Askebrand fått gå efter 9 poäng på 12 matcher.

– Ljung har varit med på två träningar och redan påverkat mycket. Han är bestämd, vet vad han vill – och han gav mig chansen, sade Krasniqi.

Marko Mihajlovic nickade in reduceringen några minuter efter Krasniqis 2–0. Hammarbypressen kom i gång i andra halvlek och ökade ordentligt i slutet av matchen.

Men Gais stod upp väl, hade vassa kontringar och i den 85:e minuten tog inhopparen Joel Johanssons inspel från höger på Hammarbymittfältaren Viktor Nordins tå och förbi målvakten Johannnes Hopf.

3–1. Ridån ner för Hammarby och tre värdefulla poäng för Gais.

– I första halvlek sätter vi oss i en enorm uppförsbacke. I andra hade vi två bollar i ribban, men efter fasta situationer. Vi hade svårt att skapa någonting, sade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

– Kvalitetsmässigt räcker vi inte till i dag. Och jag har sagt hela tiden att det kommer ta tid att bygga detta. För att få till ett spel som räcker i allsvenskan räcker det inte med detta året

I onsdagens andra match bortabesegrade Degerfors Husqvarna med 3–0 efter mål av förre hammarbyiten Sebastian Castro-Tello och Peter Samuelsson i första halvlek och Jesper Karlsson i slutminuterna.