Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring förstörde Hammarbys fest

Hammarby skulle åtminstone tillfälligt ta över serieledningen i superettan mot ett utsatt Gais med ny tränare.
Men en tonåring i Gais förstörde hemmafesten. Shkelqim Krasniqi gjorde två mål när Gais sensationellt bortaslog Hammarby med 3–1.

Annons

Topplaget Hammarby med stöd av över 14 000 på Tele 2 Arena mot bottengänget Gais med ny tränare – det kunde gå på ett alldeles oväntat sätt.

Peo Ljung fick en flygande start i Gais mot betydligt mer meriterade Nanne Bergstrands manskap.

Mycket tack vare Shkelqim Krasniqi, en av många 90-talister i Gais.

Två djupledspassningar togs om hand av 18-åringen med två mål som följd förbi passiva Hammarbyförsvarare.

Ettan kom efter en kvart, 2–0 i 27:e minuten. Tonåringens första mål i superettan.

– Det var skönt, riktigt skönt, sade tvåmålsskytten.

– Jag har aldrig fått så många samtal i mobilen. Morsan, farsan, kompisar...

Det var av familjära skäl som Peo Ljung hoppade av allsvenska ÖSK och tog klivet nedåt till Gais och botten i superettan sedan Thomas Askebrand fått gå efter 9 poäng på 12 matcher.

– Ljung har varit med på två träningar och redan påverkat mycket. Han är bestämd, vet vad han vill – och han gav mig chansen, sade Krasniqi.

Marko Mihajlovic nickade in reduceringen några minuter efter Krasniqis 2–0. Hammarbypressen kom i gång i andra halvlek och ökade ordentligt i slutet av matchen.

Men Gais stod upp väl, hade vassa kontringar och i den 85:e minuten tog inhopparen Joel Johanssons inspel från höger på Hammarbymittfältaren Viktor Nordins tå och förbi målvakten Johannnes Hopf.

3–1. Ridån ner för Hammarby och tre värdefulla poäng för Gais.

– I första halvlek sätter vi oss i en enorm uppförsbacke. I andra hade vi två bollar i ribban, men efter fasta situationer. Vi hade svårt att skapa någonting, sade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

– Kvalitetsmässigt räcker vi inte till i dag. Och jag har sagt hela tiden att det kommer ta tid att bygga detta. För att få till ett spel som räcker i allsvenskan räcker det inte med detta året

I onsdagens andra match bortabesegrade Degerfors Husqvarna med 3–0 efter mål av förre hammarbyiten Sebastian Castro-Tello och Peter Samuelsson i första halvlek och Jesper Karlsson i slutminuterna.