Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonårsflicka hotades bakom bensinmack – spelade in allt på sin mobiltelefon

En tonårsflicka lurades till ett möte bakom en bensinstation på en ort i länet. Där hotades hon av en 17-årig pojke. Nu döms pojken till villkorligt för hoten.

Det hela hände i januari i fjol. Två pojkar trodde en annan tonårsflicka hade berättat för polisen angående en knarkaffär. De fick en annan flicka att ringa tonårsflickan för att få henne att komma till en stängd bensinmack.

Tonårsflickan fattade misstankar och slog på ljudinspelning på sin mobiltelefon innan hon gick till mötet tillsammans med en kompis. Väl där så attackerades hon verbalt och till viss del fysiskt av en av pojkarna. På inspelningen hörs det bland annat hur 17-åringen bland annat säger "vem fan tror du att du är, tror du att du kan gola ned han, utan att få någon skit" och ”hoppas du ångrar dig jävligt mycket, jävligt fitta”.

17-åringen och den andre pojken åtalades vid Östersunds tingsrätt för övergrepp i rättssak.

Tonårsflickan berättar i domstolen att 17-åringen tryckte ner henne på marken och in i ett träd. Den andra pojken gjorde inget fysiskt mot henne, men kan höras säga i inspelningen ”jag kan få fängelse på tre år, för att du snitcha”.

17-åringen berättar i domstolen att han bara kom ihåg att han var arg på flickan för att hon, enligt honom, hade gått till polisen på grund av hasch hon hade köpt av den andre pojken. Han medger att det är han som kan ha sagt det som hörs på inspelningen och han kan ha gjort något fysiskt även om han anser tonårsflickan överdriver.

Den andre pojken säger sig inte minnas vilka som var bakom den där bensinmacken. Han säger både att han inte visste att flickan pratat med polisen och sedan att han visste att hon varit till polis. Han hävdar också att han inte visste vad som skulle hända när hon kom till mötet.

Flickans vän var med och såg hur 17-åringen puttade in flickan i ett träd och i marken. Hon kommer dock inte ihåg vad som sagts.

Domstolen anser att det är bevisat att 17-åringen gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak och döms till villkorlig dom och skadestånd.

17-åringen döms också för ett fall av olaga hot. Mer om det kan du läsa här.

Däremot frias den andre pojken från övergrepp i rättssak eftersom han stått passivt under händelseförloppet. Han döms däremot för två fall av narkotikabrott.

Läs mer nyheter från länet här:

Isländsk snöstorm drar in över landet – flera decimeter snö att vänta i länet under veckan

Förskolan i Norråker läggs ned – bybor känner sig överkörda: "Unga familjer har flyttat hit - nu driver ni dem härifrån"

Han pratar med hela världen över sin amatörradio – minus 20 grader är inget hinder

...