Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonat glas kan lösa konflikten

Gardiner är ingen bra lösning för att dölja öldrickarna på Östersund Arena.

Men där slutar enigheten kring hur frågan om hur serveringsytorna ska insynsskyddas. Frågan om hur insynsskyddet är en het fråga för väldigt många. Kommentarer strömmar in till op.se.

– Tanken från början var att kommunen skulle ordna allt vad gäller avskärmning. I vårt avtal med kommunen står att vi hyr lokal anpassad till vår verksamhet, säger Micke Eriksson, delägare på KMM Nöjen dagen efter att Östersunds kommun gett tillfälligt serveringstillstånd fram till mitten av februari. Tills dess ska en permanent lösning jobbas fram.

KMM Nöjen var på Arenan tillsammans med representanter och tillståndsmyndigheten redan i ett tidigt skede finna en lösning på hur avskärmningen skulle se ut.

– Där hade vi en diskussion om insynsskydd. Men någonstans på vägen har sedan beslutet fallit mellan stolarna. I måndags kunde vi konstatera att inget var gjort, då blev det bråttom att finna en lösning. Vi ville då tillgodose de krav som tillståndsmyndigheten hade för att få till stånd ett utskänkningstillstånd, säger Eriksson.

– Det är riktigt som socialnämnden säger att det är inte nämnden som kommit med förlaget om skynken, men det var vår lösning med så kort varsel, fortsätter Eriksson.

– Vi är glada att sociala nämnden konstaterat att vi nu tillsammans måste finna en permanent lösning. Jag tror det kan bli en lösning med tonat glas av något slag, avslutar Eriksson.