Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppa formen – bli en bolltrollare

Allt som behövs är en fotboll och en plan yta. Är du själv, träna bollkontroll. Försök slå ditt eget dutt-rekord (en studs är ingen studs) eller kör direktpassar mot en vägg.

Är ni flera? Öva på speciella moment! Kör nickar i en kvart. Sedan prickskytte med bredsidor lika länge. Efter det, match i en halvtimme. En perfekt extra träning!

Vill din tränare alltid att du ska vara back? Säg att du vill prova att spela anfallare. Eller målvakt. Man kan faktiskt inte veta riktigt vilken position som passar förrän man har testat.

Det är viktigt att kunna skjuta både hårt och välriktat. Och enda sättet att lära sig är att träna. Så skjut, så fort du får chansen. Svenska fotbollsspelare skjuter ofta för lite. Men utan skott blir det ju faktiskt inga mål.

Gäller alltid – varje träning och match. Ingen blir bättre eller gladare av att få elaka kommentarer. Peppa alltid de andra i laget. Det kommer leda till att både laget och stämningen blir bättre.

Det här är inte så roligt. Men det är ruggigt bra träning. Spring tre varv runt planen eller innan ni börjar spela matchen. Avsluta på samma sätt. Med tre varv. Det är jobbigt när man håller på, men känns härligt efteråt.

De finns inget som ger så många nya idéer om vad man kan göra på planen som att kolla på när andra som är äldre och bättre spelar. Kolla matcher på tv och se de lokala a-lagen så ofta du kan. Tänk medan du tittar: ”Vad gör de som jag vill lära mig?” Öva sedan på just de sakerna.

Se till att alltid komma i god tid till matcher och träningar. Då hinner du värma upp ordentligt. Och det kommer göra att du spelar bättre.

Man ska aldrig träna om man är hängig eller absolut inte känner för det. Då är det bättre att stanna inne – och ladda för nästa träning!