Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppmatch av Älgenboxare

Tre Älgendeltagare var uppe i ringen när Norrlandsseriens omgång 2 i diplomboxning hölls i Timrå. Bäst lyckades Najbullah Khalili som nådde hela 32 poäng i 70-kilosklassen.

Annons

Khalili har utvecklats starkt och kommer att få gå riktiga matcher efter jul. I helgens match mot Melvin Åberg, Sundsvall, var Älgenboxaren helt överlägsen. Han vann med 32–22 efter en ypperlig insats där han överskred diplomgränsen (27 poäng) med god marginal.

Klubbkompisen Erik Olsson debuterade med att förlora mot Nils Söderlind, Timrå, med 23–27 i 60-kilos.

Frida Bergvall gick sin andra match i 70-kilos och stod för en kämpainsats mot svenska diplommästaren Linn Sellin Viksell, Timrå. Det slutade i förlust med 25–36.

När Älgenledaren Bertil Bredin tittar framåt mot resten av vintern ser han bland annat en comeback för klubbens bäste boxare.

– Joel Öhrberg är på gång. Han har varit i Norge och gått en intensivutbildning för att kunna jobba på oljeplattformar. Joel kommer att gå upp i ringen igen efter jul, i en turnering i Morgongåva.