Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tord Andnor slingrar sig

Annons

Man blir mer och mer förvånad när man hör Tord Andnors (S) försök att slingra sig på en rak fråga från Bosse Svensson (C) hur de kom fram till priset på markköpet på Stadsdel Norr för 127 miljoner!

Svaret blev: "Vi har ett 20-tal anställda på Östersundshem som besitter en viss kompetens".

Är det inte lika bra att prata klartext och säga som det är att priset var bestämt på förhand, eller finns det något protokoll från förhandlingarna, som måste varit väldigt hårda eftersom priset blev så skyhögt som 127 miljoner?

Och för den summan blev det 67 000 kvadratmeter, 6,7 hektar, det blir 21 miljoner per hektar och 1 800 kronor per kvadratmeter. Det är markpriser som närmar sig Lidingös.

Ingen i Östersundshems styrelse vaknade till liv, eller var tilltron till den person som redogjorde för "klippet” så stort att styrelsen blev paralyserad och sa ja tack till utan att frivilligt använda sig av en oberoende värdering?

Eller har markvärdet ökat så våldsamt bara för att Peab har varit ägare till marken som de köpte billigt av kommunen? Skattebetalarna har byggt en fotbollsarena och en ishall och bandyarena, har det också bidragit till mervärdet som Peab försöker räkna hem?

Det liknar mer och mer ett fall för "Uppdrag granskning"!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel